Tennis

Slå deg løs! Tennisbanen ligger hundre meter fra fjellstuen. Utstyr kan leies i resepsjonen, som også styrer booking av timer.

Regler i tennis

Serve og starte ett poeng

Ett poeng begynner med «serve» av den ene spiller. Spilleren står bak grunnlinjen (bakerste linjen) og «server» diagonalt over nettet, og inn i motstanderens rute (nærmest nettet). Bommer spileren på første forsøk, har han ett forsøk til på å starte poenget. To mislykkede forsøk (dobbeltfeil) taper spilleren poenget. Treffer spilleren nettkanten før ballen treffer i ruten, vil serven ikke telle, men man får ett nytt forsøk (touch).

Poeng og game

Game er en av poengregningsenhetene i spillet. For å vinne et game kreves det at fire baller vinnes og at man vinner med minst to poeng. Poeng telles slik 1=15, 2=30, 3=40 og game. Om begge spillerne har vunnet tre baller hver betegnes dette som 40-40 (deuce), hvorpå den som vinner neste poeng får fordel. Man må alltid vinne med 2 poeng, slik at om motstanderen vinner neste ball, ender man på «duece» igjen. Gamet fortsetter da til en av spillerne har vunnet to baller i strekk etter deuce, og den som gjør det vinner gamet. Man bytter «server» etter hvert game, og bytter side på oddetall antall ferdigspilte game.

Sett

Sett er den høyeste poengregningsenheten i tennis. For å vinne et sett kreves seier i seks game og en ledelse med minst to game. Et sett kan etter denne regelen vinnes med sifrene 6-0, 6-1, 6-2, 6-3 eller 6-4. Om gamestillingen 6-5 oppstår fortsetter i stedet spillet for å avgjøre settet. Om ledende spiller vinner også neste game, tilfaller settet denne med sifrene 7-5. Skulle stillingen bli 6-6 i antall vunnede game avgjøres settet gjennom spill av et avgjørende game, «tiebreak». Vinneren av tiebreak-gamet vinner settet med sifrene 7-6.

Tiebreak

Tiebreak spilles som et ekstra game i tennis ved stillingen 6-6 i game. I ett «tiebreak» går man over til vanlig tellemåte, og da er det første man til 7 poeng. Om poengstillingen i tiebreaket blir 6-6, fortsetter altså spillet til en av spillerne har to poengs margin. Vunnet tiebreak tilsier vunnet «Sett» med sifrene 7-6 i game.

Spiller A server 1 poeng og så server spiller B  2 poeng og så server man 2 poeng i taget til første spiller når 7 poeng eller vunnet med 2 poeng.   

Kamp

Seier i to sett (best av tre), eller tre (best av fem sett) avhengig av turneringens art, innebærer matchseier. Det er ingen tidsbegrensing i en tenniskamp. Det finnes flere variasjoner. DEt ovenfornevnte er uansett basisregler i tennis.