Sykling

Om sommer og høst er Synnfjellområdet et sykkeleldorado for både stisykling og sykling på fine grus- og seterveier. Gode merkede stier. Lag ulike ruter i et nettverk av stier og veier etter ønsket lengde og vanskelighetsgrad.

Dokkfløy Rundt
Dokkfløy rundt

Spåtind Fjellstue - Oppsjøen - Dokkfløy - Spåtind Fjellstue

Løypa har utgangspunkt på Spåtind Fjellstue. Herfra sykler du nordvestover mot Oppsjøn. Her tar du til høyre mot Holsbru. Ved Holsbru ligger en liten og trivelig kafé som serverer hjemmebakst og gode hjemmelagde middager. Herfra sykler du videre mot Kittilbu. Rett før Kittilbu tar du ned til høyre og følger veien langs vannet frem til den store steinfyllingsdammen. På denne veien finnes både badeplasser og steder egnet for en aldri så liten rast.
Du sykler så over dammen, tar veien til venstre og følger denne opp til Synnfjell- vegen. Når du kommer opp her tar du til høyre og følger veien tilbake til Spåtind Helsehotell.
På veien tilbake sykler du gjennom et idyllisk og trivelig hytte og seterområde. Tilbake ved utgangspunktet på Spåtind Fjellstue er det fint med
et bad i den vakre Synnfjorden.

Ta gjerne en avstikker mot Kittilbu når du er der. Her ligger et utmarksmuseum der du kan se hvordan menneskene har levd fra steinalderen og frem til i dag. Her finnes både kultursti og ulike aktiviteter. Det er også mulighet for å få kjøpt lette måltider og setermat.

 

Startpunkt: 877 moh
Høyeste punkt: 941 moh
Laveste punkt: 728 moh
Lengde: 34,6 km
Vanskelighetsgrad: Krevende

 

page2image10992