Området

Spåtind er en helårs fjell- og fritidsboligdestinasjon på østsiden av Synnfjell, som ligger sentralt mellom Lillehammer og Valdres, i Nordre Land kommune. Synnfjell blir ofte omtalt som Jotunheimens forgård med snilt og åpent fjellterreng og ruvende topper rundt. Langsua nasjonalpark er en naturopplevelse i frodig og lett terreng.

Høyfjellshotellet åpnet dørene 22. desember 1965, og var det første høyfjellshotellet som ble bygd i Land-regionen. Hotellet ble i sin tid lagt til et område som var som skapt for å drive turistvirksomhet. Når man kjører Synnfjellvegen og kommer til Spåtind Fjellhotell , som er dagens navn, får man følelsen av at Fjellhotellet som ligger oppe på høyden med utsikt ned mot Synnfjorden, alltid har vært der. Beliggenheten og formen på fjellstuen ligger så naturlig i terrenget og er så opplagt turistvennlig, at det er vanskelig å forstille seg stedet uten et storslagen overnattingssted, som Spåtind Fjellhotell.

Spåtind Fjellhotell har i mange år vært en sosial samlingsplass for kjente mennesker fra inn- og utland. Gjester som Dronning Sonja, Leif Juster og Neil Armstrong har kastet glans over området og skapt historier for kommende generasjoner.

Helt fra starten var Spåtind forut sin tid og like etter Spåtind Høyfjellshotell åpnet, ble også Norges største stolheis åpnet på andre siden av vannet. Synnfjell-løype hadde en lengde på 1400 meter og en høydeforskjell på ca. 450 meter. Åpningen av Synnfjell-løype fant sted 19. mars 1967. I dag ligger Spåtind Skisenter rett på oversiden av Spåtind Fjellhotell , med trolig Norges eldste skiheis i drift. Du kan spenne skienen fatt rett utenfor døren.

Spåtind Fjellhotell har i over 50 år betydd svært mye for lokalsamfunnet og regionen-, og har vært spydspissen i utviklingen av Synnfjellet. Nåværende eiere skal bygge videre på de lange tradisjonene og historiene i Spåtind. Og gjennom dette videreutvikle destinasjonen til en attraktiv helårsdestinasjon.