Historien om Spåtind Fjellhotell - Drømmen om Fjellet

Storhotellet i Synnfjell
Det var en gang – slik begynner alle eventyr – også eventyret om Spåtind Fjellhotell! En tilsynelatende vanvittig idé så dagens lys den 15. mars 1965. Den dagen bestemte Stig W. Johansen – som den gang var direktør på Gålå Høyfjells-hotell seg for – sammen med sin bedre halvdel – Fru Barbro – å bygge et hotell i beste høyfjellsklasse, med plass til 150 gjester – og det skulle stå fullt ferdig til bruk julen samme år. Storhotellet skulle ligge i Synnfjell, et område i Torpa, på fjellet mellom Gudbrandsdalen og Valdres. Stedet ble valgt fordi man der fant jomfruelig terreng – den gang som for 100 år siden – uten noen form for turisttrafikk og dette til tross for et terreng så mektig og imponerende at det var skapt til det ideelle! Fjellsider med slalåm og utforløyper, turterreng av varierende karakter, nuter, kamper, totter og tinder overalt, vann og elver i et 50- tall innen en radius på 10 kilometer fra hotelltomten – et jaktområde osv. Hotellet har navn etter Spåtinden, som er det høyeste topp i nærheten – 1414 moh., og herfra kan man se til Oslofjorden i syd og ellers er man ”Herre” over nesten hele østlandsområdet med Snøhetta som et utmerket siktepunkt i nord! Stig W. Johansen – utdrag av «Eventyret om Spåtind!»

Spåtind Fjellhotell
Spåtind Fjellhotell har i over 50 år vært et fyrtårn i Synnfjell og gitt gjestene gode kultur-, mat- og naturopplevelser, i naturskjønne og tradisjonsrike omgivelser. Hotellethar gode fasiliteter og stor kapasitet for individuelle, grupper og kurs og konferanse. Spåtind Fjellstue kan i tillegg tilby fantastisk utsikt, et treningsrom, lekerom for barn, peisestue, biljard, bordtennis, badstue og innendørs svømmebasseng.
Spåtind Fjellhotell sine lokaler, beliggenhet, sjarm og utsikt egner seg meget godt til arrangement og events i egen eller andres regi.

Beliggenhet
Spåtind Fjellhotell er beliggende ca. 870 moh. ved
Synnfjorden i Synnfjellet. Høyeste topp er
Spåtind 1414 moh. Synnfjellet ligger som en
forgård til Jotunheimen. Eiendommen ligger solrikt
til i et attraktivt helårs turområde med kort
vei til høyfjellet. Adkomst etter offentlig veg.

Avstander
1 time fra Lillehammer (53 km)
1 time fra Fagernes (62 km)
3 timer fra Oslo (220 km)
45 min fra Dokka (42 km)
1t 15 min fra Gjøvik (80 km)


Et av Norges mest snøsikre områder

Langrenn:
hopp. I tillegg tilbyr vi mer utfordrende skogskjøring rundt skisenteret.
Området rundt hele Synnfjell har et stort nett av oppkjørte løper, både for skøyting og tradisjonelt langrenn. Med over 350 km topp preparerte langrennspor, er Synnfjell med Spåtind som utgangspunkt perfekt for langrenn. Det finnes alt av turområder i variert natur og skogterreng, til mer spektakulære turer over fine fjellvidder. Det kjøres maskinkjørte skiløyper helt opp på Spåtindtoppen 1414 moh. Lunt turterreng Spåtindtoppen er det høyeste punktet i Synnfjell og er et yndet - turmål. På Spåtindtoppen er det fantastisk utsikt i alle retninger. Det er merket sti fra Strangsætra, Aasætra og Gråberga til Spåtind. På veien opp kan man velge å ta turen innom Svartkampen 1168 moh, Olavskampen 1312 moh, og Høgkampen 1312 moh. Turen innover fjellet på Høgkampfløene og langs Høgkampvatnet er fantastisk i snill og vill natur.

Velkommen til fjells!